Maso a masné produkty
V době, kdy je na kvalitu masných produktů kladen stále větší důraz, využití FT-NIR spektrometrie pro jejich kontrolu stále roste. FT-NIR spektroskopie umožňuje rychle analyzovat vícero parametrů na jednom přístroji. Jedná se o nedestruktivní metodu s minimálními nároky na přípravu vzorku. Současně nevyžaduje používání žádných rozpouštědel ani reagencií. Celá analýza je extrémně rychlá – jedno měření trvá přibližně 30 vteřin.
Tato metoda umožňuje také měření velkého množství vzorků v reálném čase velkého, s velkou úsporou času a nákladů.
Asi největší výhodou všech našich NIR spektrometrů je jejich univerzálnost. Pevné látky ani kapaliny nejsou problém. Jeden analyzátor Vám tak pokryje kontrolu kvality celé výroby. Od syrového masa, přes polotovar až po hotový produkt, ale třeba také dochucovadla či oleje.
Díky pokročilé konstrukci přístroje jsme schopni nabídnout výkonnost a přesnost převyšující konkurenci. To vše bez nutnosti finančně nákladných re-kalibrací či seřizování přístroje. Provozní náklady přístroje jsou tak minimální.
Předpřipravené kalibrace jsou součástí přístroje.
- Celkový protein
- Obsah čisté svalové bílkoviny
- Tuk
- Obsah vlhkosti/sušinu
- Kolagen
- Popel
- Sůl
- pH
Ukázka analýzy mletého masa