Pochutiny a snacky
Identifikace makroživin v pochutinách nebyla nikdy jednodušší. Nejrychlejší a nejlevnější metodou je FT-NIR spektroskopie. Ta umožňuje jedním přístrojem rychle analyzovat více parametrů. Jedná se o nedestruktivní metodu s minimální přípravou vzorků, která nevyžaduje používání žádných rozpouštědel ani reagencií.
Tato metoda umožňuje také měření velkého množství vzorků v reálném čase, s velkou úsporou času a nákladů.
Asi největší výhodou všech našich FT-NIR spektrometrů je jejich univerzálnost. Pevné látky nebo kapaliny nejsou problém. Jeden přístroj Vám tak pokryje kontrolu kvality celé výroby. Od sypké směsi, přes těsto až po hotový produkt včetně fritovacího či jiného oleje.
Díky pokročilé stavbě přístroje jsme schopni nabídnout výkonnost a přesnost převyšující konkurenci. To vše bez nutnosti finančně nákladných re-kalibrací nebo seřizování NIRS analyzátoru. Provozní náklady přístroje jsou tak minimální.
Bruker disponuje širokou škálou předpřipravených kalibrací pro sledování důležitých parametrů s možností transferu těchto napříč všemi našimi přístroji.
Těmito parametry jsou např:
- Tuk
- Karbohydráty
- Sůl
- Vlhkost
- Celkový cukr
- Protein
- a další…